Agenda
zondag 08 april 2018
Tivoliwandeling
TIVOLI, EEN VERRASSEND STUKJE TILBURG!
Zondag 8 april staat de Tivoli-wandeling op de agenda van Stadsgidserij Tilburg. Omdat deze wandeling niet zo vaak wordt aangeboden,een unieke kans mee te gaan op ontdekkingsreis door een stukje Tilburg dat bij veel Tilburgers nog niet zo bekend is. En dat is jammer…! Tivoli betekent eigenlijk ‘pleziertuin’, wellicht het meest bekend in Kopenhagen.En ja, ook Tilburg heeft in een ver verleden eens zo’n tuin binnen haar stadsgrenzen gehad. Maar plezier kan er ook zeker anno 2018 beleefd worden met een rondtocht door het Tilburgse Tivoli. De afwisselende route voert ons vanaf Popcentrum 013 langs een stukje onderwijsverleden.De Tivolistraat kan immers gezien worden als de bakermat van ‘Tilburg Onderwijsstad’.
Vanuit het onderwijs duiken we de ‘medische wijk’ rondom het voormalige ziekenhuis in. Veel Tilburgers hebben nog herinneringen aan “het oude Elisabeth” met haar traditionele ziekenzalen en bijbehorende ‘zusters’. Via een stukje Ringbaan-Oost en een kort bezoek aan de begraafplaats, waar we enkele prominente Tilburgers van weleer opzoeken, komen we tenslotte in de St. Josephstraat die ons een goed beeld geeft van de roemruchte textielhistorie van onze stad. Dit alles uiteraard verrijkt met prachtige historische panden en kleurrijke verhalen over de bewoners van toen. Al met al meer dan de moeite waard dit mooie stukje Tilburg te leren kennen.

De wandeling begint om 13.00 uur bij Popcentrum 013 waar we ook zullen eindigen. Wandelaars die willen meelopen moeten vooraf wel een plaatsje reserveren. Dat kan via onze website www.stadsgidserij.nl. Onder “agenda” vindt u informatie over de rondleiding en de mogelijkheid online te reserveren. Heeft u geen internet? Bel dan naar Marcel de Reuver 013-4633067 (na 18.00 uur). De kosten voor deze wandeling bedragen € 4 per persoon. Helaas moeten we er dit keer ook bij vermelden: Vol is vol!

Nog 28 van de 40 beschikbaar!