zondag 23 april 2017
Koningswandeling DE LAATSTE !!
Afgelopen 2e Paasdag hadden we maar liefst 74 deelnemers!!

TILBURG – De koninklijke familie wandelt op Koningsdag 2017 vanaf het centraal station, via de Spoorzone naar de Heuvel. Ze eindigen op het Piusplein met een muzikaal afscheid van de Tilburg all-stars. Dit maakte burgemeester Noordanus zojuist bekend. Stichting Stadsgidserij Tilburg speelt hierop in en biedt vanaf aanstaande zondag 12 maart deze koninklijke wandeling aan.

Koninklijke wandelroute
In de stad waarvan Koning Willem II zei ‘Hier adem ik vrij.. hier ben ik gelukkig’ en waar hij in 1847 een eigen paleis heeft laten bouwen, treedt Koning Willem Alexander met zijn gezin op Koningsdag 2017 in diens voetsporen. Tijdens de Koningswandeling maak je kennis met vele herinneringen aan deze tijd. De twee uur durende wandeling zit vol met verrassingen, verhalen, anekdotes en wetenswaardigheden over de verschillende locaties langs de koninklijke route. Meer informatie over de koninklijke wandelroute van Stadsgidserij Tilburg wordt zaterdag 11 maart bekend. Koningsroutes blijven populair. Zo is het bijvoorbeeld in Dordrecht en Zwolle nog steeds mogelijk om de route te wandelen.

Praktische informatie
De route is van 12 maart tot en met 23 april iedere zondag te lopen, met uitzondering van zondag 16 april, deze dag wordt vervangen door maandag 17 april (2e Paasdag). Alle wandelingen starten om 12:00 uur, vertrekpunt is, net zoals de koninklijke familie, de noordkant van het centraal station. Het is niet mogelijk om voor de wandeling te reserveren. De prijs voor een wandeling bedraagt €4,00 per persoon, graag op locatie betalen.