zaterdag 27 mei 2017
Het verhaal van Marietje Kessels
Moordhoek, een programma rond Marietje Kessels
Ruim honderd jaar geleden verdween Marietje Kessels. Twee dagen na haar verdwijning werd ze gevonden in de kerk. Vermoord.
Een van de oudste ‘cold cases’ die Nederland kent. Wat gebeurde er in 1900 toen Marietje verdween? Vanaf 11 mei is de voorstelling 'Moordhoek' te zien bij Theaters Tilburg. Wil je meer weten over Marietje Kessels en haar familiegeschiedenis? Neem dan deel aan het "Moordhoek programma' op 27 mei. De Bibliotheek Tilburg Centrum en Theaters Tilburg organiseren dan in samenwerking met Stadsgidserij Tilburg een wandeling langs de historische plekken in onze stad die te maken hebben met Marietje Kessels. De wandeling eindigt bij Kessels Muziek Instrumenten Museum. En daar horen we meer over de familiegeschiedenis van Marietje en de rol die haar verdwijning heeft gespeeld in de geschiedenis van een van Tilburgs bekendste families.
Programma
12.00 uur Ontvangst bij de Bibliotheek Tilburg Centrum met koffie/thee en een theatrale/muzikale presentatie van enkele delen uit Moordhoek, gespeeld door castleden van Moordhoek
12.30 uur Begin Marietje Kessels wandeling o.l.v. Stadsgidserij Tilburg
14.30 uur Ontvangst bij Kessels Museum met koffie/thee en worstenbroodje
14.45 uur Lezing over familie Kessels en de rol van Marietje in de familiegeschiedenis
15.30 uur Rondleiding door Kessels Museum
15.45 uur Einde programma

Aanmelding
De kosten voor dit arrangement zijn € 7,50 per persoon. Je kunt kaarten bestellen via ticketsbtc@bibliotheekmb.nl, telefonisch via 013-4648513 of bij de informatiebalie van de Bibliotheek Tilburg Centrum.
Foto Marietje Kessels: met dank aan Regionaal Archief Tilburg