zaterdag 27 mei 2017
Het verhaal van Marietje Kessels
De Bibliotheek Tilburg Centrum en Theaters Tilburg organiseren in samenwerking met Stadsgidserij Tilburg op 27 mei 'Moordhoek': een activiteitenprogramma rond de Tilburgse Marietje Kessels. Aanleiding voor dit programma is de voorstelling Moordhoek, georganiseerd door Stichting Muziektheater Tilburg, een rauwe thrillermusical over het leven en de verdwijning van Marietje Kessels.
Tijdens het 'Moordhoek programma' op 27 mei kun je meer te weten komen over Marietje Kessels, haar (familie)geschiedenis en haar verdwijning. Wat gebeurde er in 1900 toen Marietje verdween?

Er wordt o.l.v. Stadsgidserij Tilburg een wandeling gemaakt langs de bijzondere historische plekken in Tilburg die te maken hebben met Marietje Kessels. Ook vindt er een bezoek plaats aan Kessels Muziek Instrumenten Tilburg waar een rondleiding zal worden gegeven door het museum. Tevens vindt er een lezing plaats over de familie Kessels en de rol van Marietje hierin.
Er worden tijdens het programma op 27 mei ook fragmenten opgevoerd uit de theatervoorstelling 'Moordhoek' door de leden van de cast van de voorstelling Moordhoek. Een voorstelling die vanaf 11 mei te zien is bij Theaters Tilburg.
In de Bibliotheek Tilburg Centrum vindt u van 11 april tot en met 27 mei een speciale ‘Moordhoek-tafel’ met daarbij een presentatie van enkele muziekinstrumenten van Kessels Muziek Instrumenten Tilburg.
De kosten voor deelname aan het Moordhoek programma zijn € 7,50 per persoon. U kunt de kaarten bestellen via ticketsbtc@bibliotheekmb.nl, telefonisch via 013-4648513 of bij de informatiebalie van de Bibliotheek Tilburg Centrum. Voor kaarten van de voorstelling Moordhoek kunt u terecht bij Theaters Tilburg.

Programma
12.00 uur Ontvangst bij de Bibliotheek Tilburg Centrum met koffie/thee en een theatrale/muzikale presentatie van enkele delen uit Moordhoek, gespeeld door castleden van Moordhoek
12.30 uur Begin Marietje Kessels wandeling o.l.v. Stadsgidserij Tilburg
14.30 uur Ontvangst bij Kessels Museum met koffie/thee en worstenbroodje
14.45 uur Lezing over familie Kessels en de rol van Marietje in de familiegeschiedenis
15.30 uur Rondleiding door Kessels Museum
15.45 uur Einde programma