dinsdag 04 juli 2017
Centrumwandeling
Heuvel en Markt vormen van oudsher het (bestuurlijk) centrum van Tilburg.
Onze stad kreeg in 1809 stadsrechten, maar bestond toen nog uit diverse van elkaar gelegen gehuchten, de zogenaamde herdgangen.
Deze herdgangenstructuur maakt onze stad zo interessant, omdat zij ieder hun eigen historie hebben.
Later in de 19e eeuw groeiden deze herdgangen naar elkaar toe (bevolkingstoename vanwege de textielindustrie). Thans is Tilburg de zesde stad van Nederland met meer dan 211.000 inwoners.
Historische panden uit de 15e en 16e eeuw treft u in Tilburg (bijna) niet aan, of het moet de 16e eeuwse Hasseltse Kapel zijn (zie Hasseltwandeling)

Tijdens onze centrumwandelingen ervaren zelfs de echte Tilburgers hoe onvoorspelbaar mooi de stad is. Onze gidsen nemen u mee door kleine straatjes en over pleinen en vertellen u de historie van onze stad, natuurlijk aangevuld met allerlei sappige anekdotes !

Tilburg is een stad die altijd in beweging is en daarvoor bewondering oogst bij andere gemeenten in ons land, daarom vertellen wij u ook over het heden en de toekomst van deze bruisende, ijverige, vooruitstrevende, gastvrije, mooie, lelijke, groene, muzikale, gezellige stad in het hart van het meest Bourgondische deel van Nederland: Noord Brabant.

Ervaar het “Tilburggevoel” en wandel mee onder leiding van één van onze deskundige stadsgidsen.

De wandeling start om 19:00 uur bij het standbeeld van Koning Willem II op de Heuvel.
Gidsen zijn Marcel de Reuver, Kees Vissers en Ad Cools.
Kosten zijn €4,00 p.p., kinderen tot 12 jaar mogen gratis meelopen.
Reserveren is niet verplicht, maar wel makkelijk voor onze gidsen. Stuur een mailtje naar: m.reuver@home.nl