dinsdag 18 juli 2017
Misdaadwandeling
Misdaadwandeling
In de loop der eeuwen is Tilburg geteisterd door moorden. Als we alle plekken in de stad zouden moeten aandoen, zou de wandeling wel een hele dag gaan duren. Berry van Oudheusden beschrijft in zijn boek ‘Met voorbedachten rade?’ alleen al 27 moorden die zijn gepleegd tussen 1868 en 1971.

Als we teruggaan in de geschiedenis zien we dat er naast de moorden veel meer misdaad in de stad is gepleegd.

Tijdens de Misdaadwandeling lopen we een wandeling in het centrum van Tilburg en doen daarbij een aantal markante plekken aan. Bij elke plek hoort een verhaal. Onderweg krijgt u de nodige informatie.Enkele plekken die bezocht worden zijn: Monument Zinloos Geweld, Oude Markt en Nieuwlandstraat (overval Bureau Bevolking tijdens de Tweede Wereld Oorlog), verhaal van Marietje Kessels en plaatsen die ermee te maken hebben, Aanslag op Gerrits, Zwarte Ruiter, Overval Amro kantoor, Lindeboom, Hotel de Gouden Swaan op de Heuvel, recente moorden op Heuvel, Korte Heuvel en Piusplein om uiteindelijk terug te keren op de plaats waar we begonnen zijn.

We starten om 19:00 uur achter het paleis raadhuis op het Oude Willemspleintje We beginnen met het verhaal over de Koningswei.
Gidsen zijn Peter Reijnen en Gertjan Paans.
Kosten €4,00 p.p. Reserveren is niet persé noodzakelijk, maar wel makkelijk voor de gidsen. U kunt een mailtje sturen naar: pendreijnen@home.nl