zondag 18 februari 2018
Paleis Raadhuis rondleiding VOLGEBOEKT
I.v.m. de grote belangstelling is deze rondleiding volgeboekt. We hebben een nieuwe rondleiding gepland op zondag 25 maart a.s. Zie deze agenda. U kunt enkel online reserveren.

Regelmatig organiseert Stadsgidserij een rondleiding door het voormalig koninklijk paleis van koning Willem II. De vorst gaf in 1847 opdracht voor de bouw van een representatieve behuizing in zijn geliefde stad Tilburg.
Helaas stierf de koning enkele weken voor de oplevering van het gebouw in 1849
Na 15 jaar leegstand werd het paleis verbouwd tot de eerste Rijks HBS van Brabant om in 1936 in gebruik te worden genomen als paleis-raadhuis, de functie die het thans nog heeft. Van buiten vertoont het gebouw nog duidelijk de voorkeur van de vorst voor de Engelse bouwstijl. Van binnen is alles in 1936 ontworpen in de artdecostijl. Gebrandschilderde ramen, meubels en verlichting stralen een voornaamheid en duurzaamheid uit.

Gedurende een twee uur durende rondleiding leid ik u door dit bijzondere gebouw. Over elk schilderij of gebrandschilderd raam is wel een verhaal te vertellen.

Aanmelden voor deze bijzondere rondleiding is noodzakelijk en kan door online te reserveren.U ziet hoeveel plaatsen er nog beschikbaar zijn.
Kosten bedragen € 5,00 p.p.te betalen bij aanvang van de rondleiding.
We starten om 13:00 uur vanaf de trap bij het paleis en eindigen om 15:00 uur.

Nog 0 van de 25 beschikbaar!