zaterdag 20 januari 2018
Bijzondere wandeling door dwaalgebied VOLGEBOEKT
Unieke stadswandeling in het Dwaalgebied
…op zoek naar panden, plekjes, bewoners en bedrijfjes die je anders niet zo
makkelijk tegenkomt.
Stadsgidserij Tilburg heeft op verzoek van, en in samenwerking met de ‘Dwaalgroep’een unieke, eenmalige stadswandeling dwars door het dwaalgebied ontwikkeld,speciaal voor alle Tilburgers die zich betrokken voelen bij hun stad. Tijdens deze wandeling bezoeken we verschillende uitzonderlijke panden, komen we op bijzondere plekjes waar je normaal niet zo makkelijk komt, en praten we met enthousiaste bewoners en ondernemers. Bij enkele panden gaan we door de voordeur naar binnen en door de achterdeur naar buiten. Kortom, onder leiding van een van onze ervaren gidsen ervaart u wat het Dwaalgebied tot Dwaalgebied maakt.
Het Dwaalgebied is een van de oudste delen van Tilburg, ontstaan in de tweede helft van de negentiende eeuw. De aanleg van de spoorlijn Breda - ‘s-Hertogenbosch in 1863 vormde de aanleiding om het huidige Dwaalgebied te gaan bebouwen met zowel woningen, winkeltjes, ateliers en kleine bedrijfspanden. Deze veelheid en variatie van functies is tot op de dag van vandaag kenmerkend voor het gebied.
Sinds 2012 is het een beschermd stadsgezicht.
De Dwaalgroep bestaat uit een groep bewoners, winkeliers, horeca-exploitanten en instellingen uit het Dwaalgebied die op verzoek van de gemeente Tilburg ideeën genereren om het verblijfsklimaat in het Dwaalgebied te verbeteren.
Deze wandeling start om 10.30 uur bij Stadscafé de Spaarbank, Noordstraat 125
Tilburg.
Kosten € 10,- per persoon, inclusief koffie of thee vooraf, en ‘n hapje en ‘n drankje nadien.
Aanmelden is verplicht, en kan door een mailtje te sturen naar:
stadswandeling@dwaalgebied013.nl.
Er is slechts plaats voor een beperkt aantal deelnemers.