zondag 11 maart 2018
Centrumwandeling VOLGEBOEKT
Heuvel en Markt vormen van oudsher het (bestuurlijk) centrum van Tilburg.
Onze stad kreeg in 1809 stadsrechten, maar bestond toen nog uit diverse van elkaar gelegen gehuchten, de zogenaamde herdgangen.
Deze herdgangenstructuur maakt onze stad zo interessant, omdat zij ieder hun eigen historie hebben.
Later in de 19e eeuw groeiden deze herdgangen naar elkaar toe (bevolkingstoename vanwege de textielindustrie). Thans is Tilburg de zesde stad van Nederland met meer dan 211.000 inwoners.
Historische panden uit de 15e en 16e eeuw treft u in Tilburg (bijna) niet aan, of het moet de 16e eeuwse Hasseltse Kapel zijn (zie Hasseltwandeling)

Tijdens onze centrumwandelingen ervaren zelfs de echte Tilburgers hoe onvoorspelbaar mooi de stad is. Onze gidsen nemen u mee door kleine straatjes en over pleinen en vertellen u de historie van onze stad, natuurlijk aangevuld met allerlei sappige anekdotes !

Tilburg is een stad die altijd in beweging is en daarvoor bewondering oogst bij andere gemeenten in ons land, daarom vertellen wij u ook over het heden en de toekomst van deze bruisende, ijverige, vooruitstrevende, gastvrije, mooie, lelijke, groene, muzikale, gezellige stad in het hart van het meest Bourgondische deel van Nederland: Noord Brabant.

Ervaar het “Tilburggevoel” en wandel mee onder leiding van één van onze deskundige stadsgidsen .

Mocht u willen deelnemen, dan dient u hiervoor online te reserveren.
Gidsen zijn vandaag Helma van Bijsterveldt, Tine Volkering en Gertjan Paans.
Kosten bedragen € 4,00 p.p. te voldoen bij start van de wandeling.
We starten om 13.00 uur bij het standbeeld van Willem II op de Heuvel

Nog 1 van de 60 beschikbaar!