Stadsgidserij Tilburg
  • ERVAAR TILBURG MET DE KENNERS

    ERVAAR TILBURG MET DE KENNERS

  • ERVAAR TILBURG MET DE KENNERS

    ERVAAR TILBURG MET DE KENNERS

Al 25 jaar lopen er stadsgidsen door Tilburg. En vele Tilburgers liepen de afgelopen jaren met hen mee! Reden genoeg om binnenkort het zilveren jubileum op bijzondere wijze te gaan vieren. Rondom dit jubileum staan nl. verschillende activiteiten gepland waarbij onze Stadsgidsen ook de Tilburgers volop mee willen laten profiteren.

Als opmaat naar het feestweekend op 1 en 2 oktober wordt vanaf 6 september (tot 11 oktober) in de LocHal (Tijdlab) de mini-expo ‘25 jaar Stadsgidserij Tilburg’ gehouden.

Belangstellenden kunnen terugblikken in de tijd en worden op de hoogte gebracht van de vele activiteiten die onze stadsgidsen ontplooien. Wist u bijvoorbeeld dat er met een stadsgids bijna 30 verschillende wandeltochten en enkele fietstochten door Tilburg te maken zijn? Natuurlijk wordt er volop beeldmateriaal over onze stad getoond (boeken, foto’s, filmpjes), maar bezoekers kunnen middels een quiz ook hun kennis over Tilburg testen en meedingen naar mooie (wandel-) prijzen.

Op de zaterdagen 10-17 en 24 september zijn er tussen 13.00 en 16.00 uur ter plaatse stadsgidsen aanwezig, die u alle informatie geven over deze mini-expo en de activiteiten van Stadsgidserij Tilburg.

21 september: Presentatie “Wereldberoemd in Tilburg”
Op woensdagmiddag 21 september geeft voorzitter Marcel de Reuver om 14.00 uur in diezelfde LocHal een presentatie over zijn gedichtenbundeltje ‘Wereldberoemd in Tilburg’, uitgegeven bij het 20-jarig bestaan van de Stadsgidserij. Hierbij passeren de levensverhalen van markante Tilburgers de revue: o.a. Rooie Stien, ’t Mosterdmenneke, Pieta Melis, Marietje Kessels, burgemeester Becht, Peerke Donders, Jan van Roessel. Zij worden met fotomateriaal en anekdotes opnieuw tot leven gebracht. De toegang is gratis, maar u moet zich wel aanmelden via: https://wereldberoemd_in_tilburg.eventbrite.nl

1 en 2 oktober: Bustochten door Tilburg
Op zaterdag 1 oktober volgt de apotheose van de festiviteiten, wanneer Tilburgers hun wandelschoenen voor één keer thuis mogen laten en gratis op de bus kunnen stappen voor een toertocht door ‘Deze’ of ‘Gene Kaant’ van Tilburg. Echte Tilburgers weten dan direct dat het hier om een route ten zuiden (deze kaant) of ten noorden (gene kaant) van de spoorlijn gaat. Een tocht die overigens bol staat van Tilburgse verrassingen. Deelnemers kunnen na afloop tevens deelnemen aan een rondgang door het paleis. U kunt zich echter alleen aanmelden via een speciale buskaart die u vanaf 6 september op verschillende locaties in de stad kunt vinden. Natuurlijk op de tentoonstelling in het Tijdlab (LocHal) en bij VVV Tilburg. Verder in wijkcentra ‘t Sant, Koningshaven, MFA Symfonie, De Boomtak, MFA Kruispunt, Heyhoef en restaurant Rix.
Op zondag 2 oktober toert de Stadsgidserij opnieuw met de bussen door Tilburg, maar ditmaal gaat het om speciale rolstoelbussen waarmee mensen uit verschillende verzorgingstehuizen de kans krijgen een mooi rondje Tilburg te maken. Voor hen zullen ongetwijfeld veel herinneringen naar boven komen.

Vanwege de grote belangstelling voor de bustochten door Tilburg op 1 oktober, moeten we berichten, dat deze volgeboekt zijn. We kunnen helaas geen nieuwe reservering meer aannemen.

8 oktober: Jubileumreceptie
Op zaterdag 8 oktober wordt van 16.00 tot 18.00 uur in het Pauluskerkje (Heuvelstraat) nog een jubileumreceptie gehouden voor genodigden, maar uiteraard zijn ‘vaste klanten’ van de Stadsgidserij ook van harte welkom.