logo Stadsgidserij
Stadsgidserij Tilburg

Tilburg beschikt over vele leuke restaurants. Soms is het dan ook moeilijk, als je Tilburg wat minder kent, om een keuze te maken. De VVV Tilburg heeft hiervoor een Walking Dinner arrangement ontwikkeld. In samenwerking met een aantal restauranthouders is een arrangement ontwikkeld in diverse klassen. Er is een ruime keuze. De VVV reserveert na boeking voor U de restaurants.


architectuurwandeling

Er zijn nog best veel Tilburgers die zich niet zoveel kunnen voorstellen bij architectuur in onze stad. Maar wij weten inmiddels wel beter!  In veel straten prijken prachtige panden,  nagelaten  door bekende architecten die ooit in Tilburg hun sporen en hun geld verdienden. Niet voor niets staan  Jos Bedaux,  Jos Donders, Jos Schijvens,  Ide Bloem en Jan van der Valk centraal tijdens onze architectonische rondgang door het centrum. 

bevrijdingsen herdenkingswandeling

In Tilburg waren tijdens de Tweede Wereldoorlog zo’n 350 dodelijke slachtoffers te betreuren.

Voor hen, maar ook omdat men dankbaar was dat onze stad er verder zonder al te grote schade aan huis en have de donkere jaren van bezetting was doorgekomen, werden er na de bevrijding veel herdenkingsmonumenten opgericht en onthuld in onze stad.

Centrum Westwandeling

Het centrum kent ook een interessante ring die net een beetje om de binnenstad heen ligt.
Startend bij de vooringang van het station, slaan we direct af naar het westen om te ontdekken dat de historische
‘Pollethoek’ aan de Spoorlaan  wel een heel moderne overbuurman heeft gekregen: het nieuwe busstation.

Centrumwandeling

De  “good old” centrumwandeling is de bakermat van alle wandelingen. En dat zijn er inmiddels nogal wat. Natuurlijk komen alle highlights van het centrum  ruim aan bod.  Doorspekt met verhalen over het rijke verleden van onze stad.  Vaak verwonderen ook echte Tilburgers er zich nog over hoeveel bezienswaardigheden de stad herbergt. 

Een wandeling door Goirke  brengt een rijk verleden tot leven! 
De voormalige textielwijk, waar de zweetdruppels van de arbeiders inmiddels onder het maaiveld zijn weggespoeld,
maar waar de sporen die ze nalieten nog altijd zichtbaar zijn. Niet voor niets beginnen we onze route voor het Textielmuseum
aan de Goirkestraat en loopt de wol als een  (gesponnen) draad door deze wandeling heen.