logo Stadsgidserij
Stadsgidserij Tilburg

Een wandeling door Tivoli geeft deelnemers een unieke kans om mee te gaan op ontdekkingsreis door een stukje Tilburg dat bij velen nog niet zo bekend is. En dat is jammer…!  Tivoli betekent eigenlijk ‘pleziertuin’, wellicht het meest bekend in Kopenhagen. En ja, ook Tilburg heeft in een ver verleden eens zo’n tuin binnen haar stadsgrenzen gehad. Maar plezier kan er ook zeker anno 2018 beleefd worden met een rondtocht door het Tilburgse Tivoli. De afwisselende route voert ons vanaf Popcentrum 013 langs een stukje onderwijsverleden. De Tivolistraat kan immers gezien worden als de bakermat van ‘Tilburg Onderwijsstad’. 

Vanuit het onderwijs duiken we de ‘medische wijk’ rondom het voormalige ziekenhuis in. Veel Tilburgers hebben nog herinneringen aan “het oude Elisabeth” met haar traditionele ziekenzalen en bijbehorende ‘zusters’.

Via een stukje Ringbaan-Oost en een kort bezoek aan de begraafplaats, waar we enkele prominente Tilburgers van weleer opzoeken, komen we tenslotte in de St. Josephstraat die ons een goed beeld geeft van de roemruchte textielhistorie van onze stad. Dit alles uiteraard verrijkt met prachtige historische panden  en kleurrijke verhalen over de bewoners van toen.

Al met al meer dan de moeite waard dit mooie stukje Tilburg te leren kennen.

Informatie en reserveren kan via