Stadsgidserij Tilburg
vrijdag 28 apr 2023
Zaterdag en zondag wandelingen

De familie Pollet mocht zich ooit de rijkste familie van Tilburg noemen. Wellicht kent u ‘het kasteeltje van Pollet’ op de hoek Fabrieksstraat/Noordstraat, maar ook tegenover het busstation aan de Spoorlaan ligt nog een aantal villa’s dat in de volksmond ‘De Pollethoek’ wordt genoemd. O.a. het Natuurmuseum Brabant vindt er een prachtig onderkomen.  Een mooie start van een nieuwe wandeling die weer een hele andere blik op ons centrum werpt en uiteindelijk eindigt in het paleis.

U snapt dat deze ‘van P tot P route’ niet voor niets met hoofdletters mag worden geschreven. Loop eens mee en laat u verrassen door de statige panden die onderweg worden aangedaan. Tilburgse architecten passeren de revue, rijkdom van weleer -toen Tilburg nog Roomser was dan de paus- wordt tijdens de wandeling weer opgepoetst. En natuurlijk als apotheose nemen we onze wandelaars mee het Paleis-Raadhuis in. Van P tot P, dat kan niets anders dan ‘P’rachtig zijn!

Aanvangstijd 13.00 uur.
De kosten bedragen € 5.00 pp.

U kunt zich aanmelden bij    
De wandeling start bij de ingang Natuurmuseum Spoorlaan 434, aan de Spoorlaan

Reserveren

Na het invullen van uw reserveringsaanvraag sturen we u een e-mail waarmee u uw aanvraag kan bevestigen! Als de aanvraag definitief is krijgt u verdere informatie over de wandeling.
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer