Stadsgidserij Tilburg
zaterdag 04 feb 2023
Zaterdag en zondag wandelingen

Een wandeling door Goirke brengt een rijk verleden tot leven! De voormalige textielwijk, waar de zweetdruppels van de arbeiders inmiddels onder het maaiveld zijn weggespoeld, maar waar de sporen die ze nalieten nog altijd zichtbaar zijn. Niet voor niets beginnen we onze route voor het Textielmuseum aan de Goirkestraat en loopt de wol als een (gesponnen) draad door deze wandeling heen.

Maar het Goirke heeft uiteraard meer te bieden dan textiel alleen. Wat te denken van de prachtig gerestaureerde kerk, het Norbertijnerpoortje (Doophuijsjen uit 1718), het schitterende museum De Pont, het door architect Springer aangelegde Wilhelminapark (1898) en het oude CTM- pand uit de tijd dat de melk nog ‘de witte motor’ werd genoemd. Al met al genoeg redenen om ook hier aan te sluiten voor een wandeling vol wetenswaardigheden en historie.


Aanvangstijd 13.00 uur.
De kosten bedragen € 5.00 pp.

U kunt zich aanmelden bij    
De wandeling start bij het TextielmuseumReserveren

Na het invullen van uw reserveringsaanvraag sturen we u een e-mail waarmee u uw aanvraag kan bevestigen! Als de aanvraag definitief is krijgt u verdere informatie over de wandeling.
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer