logo Stadsgidserij
Stadsgidserij Tilburg
zondag 24 juli 2022

Wie van een rondje kermis houdt, zit extra goed dit jaar! De Stadsgidserij bereidt zich momenteel namelijk voor op kermiswandelingen die vrijdagmiddag 22 juli (13.00 uur), zaterdag 23 en zondagmiddag 24 juli (13.00 uur) worden gehouden. Om de puntjes op i te zetten, spraken zij uitvoerig met Tilburger Lauran Wijffels, auteur van 6 kermisboeken en met kermis exploitant Henri Knubben.

De bedoeling is dat we op genoemde dagen starten bij het standbeeld van het “kermispaard” op het NS-plein.
Na een inleiding over de historie van de kermis maken we een rondje over de nostalgische kermis op het Besterdplein. Daar zal dan een bezoek gebracht worden aan een kleine woonwagen uit 1904, het draaiwerk van een draaimolen, de tent met rondleiding van Jan de Graaf over de miniatuur kermis en het terras van de poffertjessalon van Tinus Beekvelt. Wie vragen heeft over deze lekkernij, kan uiteraard bij hem terecht!

Tijdens de wandeling zullen de gidsen dieper ingaan op o.a. de geschiedenis van de kermis in Tilburg, het organiseren hiervan, invloeden, standsverschillen, drooglegging, de Rijdende school en de Tilburgse kermiskoek. Dus Tilburgse kermisliefhebber…. grijp uw kans! Altijd Prijs!Aanvangstijd 13.00 uur.
De kosten bedragen € 5.00 pp.

U kunt zich aanmelden bij
De wandeling start bij het bronzen paard op het NS plein

Reserveren

Na het invullen van uw reserveringsaanvraag sturen we u een e-mail waarmee u uw aanvraag kan bevestigen! Als de aanvraag definitief is krijgt u verdere informatie over de wandeling.
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer