Skip to main content

Agenda

zaterdag 16 nov 2024

Zaterdag en zondag wandelingen

Architectuur wandeling

Er zijn nog best veel Tilburgers die zich niet zoveel kunnen voorstellen bij architectuur in onze stad. Maar wij weten inmiddels wel beter!  In veel straten prijken prachtige panden, nagelaten door bekende architecten die ooit in Tilburg hun sporen en hun geld verdienden. Niet voor niets staan Jos Bedaux, Jos Donders, Jos Schijvens, Ide Bloem en Jan van der Valk en anderen centraal tijdens onze architectonische rondgang door het centrum. Zij lieten de stad prachtige pareltjes na, waarover veel te vertellen valt.  

Aan het eind van de 19 de eeuw, toen Tilburg voor het eerst stedelijke allure kreeg, werd er veel gebouwd in de zgn. eclectische stijl, een mix van verschillende bouwstijlen.  Maar we vinden ook stijlzuivere bouwwerken uit bijvoorbeeld de Jugendstil, Art Deco,  Amsterdamse school en de neo-renaissance. Ook de hedendaagse architectuur krijgt hier overigens steeds meer waardering in de stad, getuige het aantal nieuwe rijksmonumenten uit de bouwperiode na WO II. Interessant om er tijdens deze wandeling eens wat meer van te weten te komen, want hoe vaak liep U er wellicht al langs zonder er het fijne van te weten!!

Aanvangstijd 19.00 uur.
De kosten bedragen € 5.00 pp.

U kunt zich aanmelden bij bijsterveldt@stadsgidserij.nl     
De wandeling start op de Heuvel bij het Standbeeld van Koning Willem II

Reserveren

Na het invullen van uw reserveringsaanvraag sturen we u een e-mail waarmee u uw aanvraag kan bevestigen! Als de aanvraag definitief is krijgt u verdere informatie over de wandeling.
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer