Skip to main content

Agenda

zaterdag 20 jul 2024

Kermiswandeling

Wie van een rondje kermis houdt, zit extra goed dit jaar! De Stadsgidserij bereidt zich momenteel namelijk voor op kermiswandelingen die vrijdagmiddag 19 juli (15.00 uur), zaterdagmiddag 20 juli en zondagmiddag 21 juli (13.00 uur) worden gelopen.

De bedoeling is dat we op genoemde dagen starten bij de Lochal in het Tijdlab. Na een inleiding over de historie van de kermis maken we een rondje over de nostalgische kermis op het Besterdplein. Daar zal dan een bezoek gebracht worden aan een kleine woonwagen uit 1904, het draaiwerk van een draaimolen, de tent met rondleiding van Jan de Graaf over de miniatuur kermis en het terras van de poffertjessalon van Tinus Beekvelt. Wie vragen heeft over deze lekkernij, kan uiteraard bij hem terecht! Dit jaar is het de poffertjes kraam van de familie Van Griensven.

Tijdens de wandeling zullen de gidsen dieper ingaan op o.a. de geschiedenis van de kermis in Tilburg, het organiseren hiervan, invloeden, standsverschillen, drooglegging, de Rijdende school en de Tilburgse kermiskoek. Dus Tilburgse kermisliefhebber…. grijp uw kans! Altijd Prijs!

Aanvangstijd 13.00 uur.
De kosten bedragen € 5.00 pp.

U kunt zich aanmelden bij clijsen@stadsgidserij.nl
De wandeling start bij de Lochal in het Tijdlab

Reserveren

Na het invullen van uw reserveringsaanvraag sturen we u een e-mail waarmee u uw aanvraag kan bevestigen! Als de aanvraag definitief is krijgt u verdere informatie over de wandeling.
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer