Skip to main content

Agenda

zaterdag 09 mrt 2024

Zaterdag en zondag wandelingen

Koningshoeve en Jeruzalemwandeling

Een wandeling in het zuidoosten van de stad. Daar doet de naam Koningshoeven ongetwijfeld al vermoeden dat koning Willem II er wel iets mee te maken moet hebben. De naam Jeruzalem lijkt dan weer wat verder van huis te liggen.

Omdat beide stukjes Tilburg zo dicht bij elkaar gelegen, maar ook zo verschillend zijn, leidt dat tot veel verrassende ontdekkingen. Zo zijn er inderdaad nog wat koninklijke sporen terug te vinden in het gebied waar koning Willem II ooit zijn hoeves liet bouwen om de woeste grond rondom Tilburg te kunnen ontginnen. Hier liggen ook de overgebleven fabrikantenvilla ’s die lijken te wijzen op een al vroegbloeiende bedrijvigheid aan de oevers van de Leij. Natuurlijk loopt het Wilhelminakanaal alweer bijna honderd jaar door dit gedeelte van Tilburg. Een kanaal dat wat verderop de geheel vernieuwde wijk Jeruzalem aandoet. In de nabijheid van de opgebloeide Piushaven valt volop te ontdekken over verleden, heden en toekomst.

Aanvangstijd 13.00 uur.
De kosten bedragen € 5.00 pp.

U kunt zich aanmelden bij bruggen@stadsgidserij.nl     
De wandeling start bij het Bastion hotel aan de IJsclubwegReserveren

Na het invullen van uw reserveringsaanvraag sturen we u een e-mail waarmee u uw aanvraag kan bevestigen! Als de aanvraag definitief is krijgt u verdere informatie over de wandeling.
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer