Skip to main content

Agenda

zaterdag 06 apr 2024

Zaterdag en zondag wandelingen

Korvelwandeling

Corvel’ wordt al in 1418 genoemd. In 1430 spreekt men over ‘de heertganck van Corvel’ en in 1440 over ‘Corvel aen den Bercdijk’. De wijk Korvel behoort tot de oudste delen van Tilburg. Ze wordt doorsneden door de Korvelseweg, ooit een deel van de weg van Antwerpen naar ’s-Hertogenbosch. Tot deze oude herdgang behoren ook Het Laar en De Poel. Het Korvelplein is ongetwijfeld het voornaamste plein van dit gebied, waarin vroeger boerderijen en textielfabrieken de werkverschaffers waren. 

In het gebied stond ooit een oude molen. In dit deel van de stad werd de derde parochie van Tilburg gesticht in 1850. Veel van het religieuze erfgoed van Korvel is nog terug te vinden in de wijk. Tijdens de wandeling bezoeken we o.a. (onder voorbehoud) de kloosterkerk van de Kapucijnen. We zien de woonplekken van de textielfabrikanten en andere bekende Tilburgers. Kortom een veelzijdig stukje Tilburg dat u wederom zal verrassen.

Aanvangstijd 13.00 uur.
De kosten bedragen € 5.00 pp.

U kunt zich aanmelden bij reuver@stadsgidserij.nl    
De wandeling start bij de Korvelse Kerk aan de Korvelseweg

Reserveren

Na het invullen van uw reserveringsaanvraag sturen we u een e-mail waarmee u uw aanvraag kan bevestigen! Als de aanvraag definitief is krijgt u verdere informatie over de wandeling.
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer