Skip to main content

Agenda

zaterdag 04 mei 2024

Zaterdag en zondag wandelingen

Mariawandeling

Maria heeft in de meest katholieke Brabantse stad van weleer altijd een bijzonder plaats ingenomen. Zo tellen we alleen al in het centrum bijna 500 devotietegels naast evenzovele voordeuren. Tegels met daarop voornamelijk ‘Onze Lieve Vrouw van Altijd Durende bijstand’ die vooral rondom de Tweede Wereldoorlog door de bewoners van weleer werden aangebracht om bescherming te bieden aan huis en have. ‘Ons Lief Vrouwke’ zoals Tilburgers haar graag noemen,                              

speelde een belangrijke rol in het leven van alledag en kwam in vele gedaantes voor.  Ontelbare kaarsjes zijn er voor haar opgestoken, veel ‘weesgegroetjes’ voor haar gebeden, massa’s rozenkransen in haar naam door de handen gegaan en heel wat monumentjes kregen een plaatsje in de stad. Natuurlijk is de meimaand de meest bekende Mariamaand, maar wist u dat ook oktober zich zo mag noemen?!  Stadsgidserij Tilburg neemt u graag op een luchtige manier mee op ‘Maria-tour’ door de binnenstad. Om samen eens te kijken waar de Mariadevotie van weleer nog altijd zichtbaar is. Een route doorspekt met, folklore, anekdotes en wetenswaardigheden. Een zeer verrassende wandeling, waarbij ‘ons lief vrouwke’ ons ongetwijfeld de weg zal wijzen.    

Aanvangstijd 13.00 uur.
De kosten bedragen € 5.00 pp.

U kunt zich aanmelden bij bruggen@stadsgidserij.nl 
De wandeling start in het kapelletje OLV ter Nood

Reserveren

Na het invullen van uw reserveringsaanvraag sturen we u een e-mail waarmee u uw aanvraag kan bevestigen! Als de aanvraag definitief is krijgt u verdere informatie over de wandeling.
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer