Skip to main content

Agenda

dinsdag 09 jul 2024

Zaterdag en zondag wandelingen

Misdaadwandeling

Soms zouden we denken dat het leven in onze mooie stad door de geschiedenis heen altijd maar lekker rustig voort bleef kabbelen. Maar wie een duik neemt in het Tilburgs verleden, komt bedrogen uit. Ook in de schôonste stad van het land kennen we momenten van ‘moord en doodslag’ en gebeurtenissen die het daglicht niet konden verdragen. Niet alle Tilburgers waren nu eenmaal lieverdjes! De Stadsgidserij zou de Stadsgidserij niet zijn als ze ook de schaduwkant van de Tilburgse samenleving niet voor u naar boven zouden halen. 

Met onze Misdaadwandeling kunt u allemaal zelf mee gaan beleven hoe we spannende verhalen van weleer voor u uit de doofpot gaan halen. De wandeling voert langs plekken die als stille getuige door de geschiedenis zijn achtergelaten. Wat te denken van de moord op Marietje Kessels en de verhalen van café de Zwarte Ruiter. Maar natuurlijk horen we ook welke sporen van verdriet er zijn achtergebleven, want elke misdaad kent uiteraard ook zijn slachtoffers. We mogen deze wandeling eigenlijk wel een ‘special noemen’. Wie van een spannend tochtje Tilburg houdt, moet zeker maar eens meelopen.

Aanvangstijd 13.00 uur.
De kosten bedragen € 5.00 pp.

U kunt zich aanmelden bij bruggen@stadsgidserij.nl
De wandeling start bij het Paleis Raadhuis.

Reserveren

Na het invullen van uw reserveringsaanvraag sturen we u een e-mail waarmee u uw aanvraag kan bevestigen! Als de aanvraag definitief is krijgt u verdere informatie over de wandeling.
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer