Skip to main content

Agenda

zondag 06 okt 2024

Wijnwandeling

In Tilburg weet men al vele jaren wat voor lekkers er onder de kurk zit! Ooit begonnen met de geestelijkheid die niet alleen tijdens de mis, maar ook erna graag een wijntje uitschonk en al spoedig overgenomen door de textielbaronnen van de stad die hun lege vrachtwagens op de terugweg vanuit Frankrijk maar al te graag vulden met wat goede flesjes Bourgogne.

Het waren de aanzetten die ertoe bijdroegen dat Tilburg zich op den duur zowaar een heuse wijnstad mocht gaan noemen. Er is een tijd geweest dat de vaten vanaf het station zo de pakhuizen van de Langestraat inrolden. Grote namen als Verbunt, Louis Bogaars, Vollaers-Mandos, Kerstens en  Knegtel waren tientallen jaren lang verbonden met ‘een goed glaasje’. Als na een warme zomer, in oktober de oogst weer van het land is gehaald, is het een mooi moment om eens op pad te gaan langs al die mooie wijnherinneringen die Tilburg nog telt en tevens eens te kijken wat er nog van over is. Want dat er vanuit Tilburg nog steeds heel wat flessen door het land gaan, moge duidelijk zijn. Tijdens onze wijnwandeling proef je het verleden en het heden niet alleen figuurlijk. Want natuurlijk moet er na afloop ook letterlijk even ‘’geproefd’’ kunnen worden.  Een wijnproeverij is dan ook een meer dan een passende afsluiting een middagje ‘Tilburgse Wijnstad’. Proost

Aanvangstijd 13.00 uur.
De kosten bedragen € 18,00 pp.

U kunt zich aanmelden bij brevet@stadsgidserij.nl
De wandeling start achter de Heikese Kerk

Reserveren

Na het invullen van uw reserveringsaanvraag sturen we u een e-mail waarmee u uw aanvraag kan bevestigen! Als de aanvraag definitief is krijgt u verdere informatie over de wandeling.
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer