logo Stadsgidserij
Stadsgidserij Tilburg
  • ERVAAR TILBURG MET DE KENNERS

    ERVAAR TILBURG MET DE KENNERS

  • ERVAAR TILBURG MET DE KENNERS

    ERVAAR TILBURG MET DE KENNERS


HAVENWANDELING

Weer zo’n toppertje in Tilburg! De Piushaven mag zich verheugen in een groeiende belangstelling.   Nieuwe initiatieven,  leuke terrassen en diverse topevenementen dragen daar een behoorlijk steentje aan bij. En dan te bedenken dat diezelfde Piushaven jarenlang op sterven na dood bleek te zijn. Het nieuwe leven dat erin werd geblazen,  werpt nu aan alle kanten vruchten af. Het is steeds gezelliger toeven langs de kade en op het water.  Dat vinden ook de recreanten die van buiten Tilburg met hun plezierbootjes graag de stad bezoeken.

 

Kortom, Tilburg zit weer goed  in haar vaarwater!  Stadsgidserij  Tilburg wil graag  uw ”loods” zijn en u van alles vertellen over het  verleden, heden en toekomst van deze  nieuwe Tilburgse parel. Want hoe en wanneer kwam de haven eigenlijk tot stand? Wat staat er eigenlijk van de oorspronkelijke bebouwing nog overeind?  Wat kunnen we de komende jaren nog meer verwachten?   Daarnaast is het leven rond een haven doorspekt met leuke verhalen en anekdotes. En onze vaste klanten weten het!  Als een stadsgids eenmaal begint te vertellen…….. Kortom een unieke kans om eens mee te wandelen langs deze gezellige waterader van Tilburg.  Bij de Stadsgidserij bent u in ieder geval in veilige haven!

SPOORZONEWANDELING                                                                                                                                  Een nieuwe kans om van alles te weten te komen over de immens populaire Spoorzone. De plek  waar - om in de juiste termen te blijven-  ontwikkelingen elkaar in sneltreinvaart opvolgen. Dit tweede centrum van Tilburg wordt steeds meer trendsetter in een stad  die flink aan de weg timmert. En dan te bedenken dat het gebied achter het station ( D’n Atelier) vroeger zelfs als “Verboden Stad” werd gezien.  Wie er niet werkte, mocht er ook niet komen! Natuurlijk bezoeken we  tijdens onze wandeling de Loc-Hal, de nieuwe  “huiskamer van de Tilburg” die wordt overladen met complimenten uit binnen- en buitenland.  Maar er valt uiteraard nog veel meer te ontdekken. Graag vertellen de stadsgidsen u anekdotes uit het verleden en plannen voor de toekomst . Maar bovenal  geven ze u een kijkje achter de schermen van wat er al (nog) staat.  Daarbij gaan we  ook verschillende gebouwen  van binnen bekijken en werpen we een blik op  de maquette  van het gebied. Al met al meer dan de moeite waard om eens mee te lopen.  De voorgaande wandelingen bleken erg populair en waren snel volgeboekt. Zorg dus dat u deze keer de trein niet mist en spoor met ons mee van een rijk verleden naar een verrassende toekomst!