Stadsgidserij Tilburg
  • ERVAAR TILBURG MET DE KENNERS

    ERVAAR TILBURG MET DE KENNERS

  • ERVAAR TILBURG MET DE KENNERS

    ERVAAR TILBURG MET DE KENNERS

Al 25 jaar lopen er stadsgidsen door Tilburg. En vele Tilburgers liepen de afgelopen jaren met hen mee! Reden genoeg om binnenkort het zilveren jubileum op bijzondere wijze te gaan vieren. Rondom dit jubileum staan nl. verschillende activiteiten gepland waarbij onze Stadsgidsen ook de Tilburgers volop mee willen laten profiteren.

Expositie in het TijdLab: 6 september-11 oktober
Als opmaat naar het feestweekend op 1 en 2 oktober, is van 6 september tot 11 oktober in het TijdLab de tentoonstelling ‘25 jaar Stadsgidserij Tilburg’ te zien. Belangstellenden kunnen terugblikken in de tijd, maar worden ook op de hoogte gebracht van de vele activiteiten die onze stadsgidsen ontplooien. Wist u bijvoorbeeld dat er met een stadsgids bijna 30 verschillende wandeltochten en ook enkele fietstochten door Tilburg te maken zijn. Natuurlijk zal er volop beeldmateriaal over onze stad worden getoond in boeken, foto’s en filmpjes.

 

Extra activiteiten in het TijdLab op zaterdagen:
Op de zaterdagen 10-17-24 september tussen 13.00u-16.00u kunnen bezoekers hun eigen kennis over Tilburg testen middels een quiz! Er zullen gidsen aanwezig zijn die u alle informatie kunnen geven over deze mini-expo en de activiteiten van de Stadsgidserij Tilburg. Op deze middagen kunt u ook speciale buskaarten krijgen waarmee u zich kunt opgeven voor de festiviteiten op 1 oktober! Meer info volgt, maar zorg dat u er op tijd bij bent!


21 september: Lezing “Wereldberoemd in Tilburg”

Op woensdagmiddag 21 september zal stadsgids Marcel de Reuver om 14.00u in de LocHal een lezing geven over zijn gedichtenbundeltje ‘Wereldberoemd in Tilburg’, uitgegeven bij het 20-jarig bestaan van de Stadsgidserij. Hierbij zullen de levensverhalen van markante Tilburgers de revue passeren: Rooie Stien, ’t Mosterdmenneke, Pieta Melis maar ook Marietje Kessels, burgemeester Becht, Peerke Donders, Jan van Roessel en anderen zullen met veel fotomateriaal en anekdotes weer tot leven worden gebracht en veel herinneringen naar boven halen.

Praktische informatie:
- Mini-expo Stadsgidserij in het TijdLab: van 6 september tot 11 oktober.

- Zaterdag 10, 17 en 24 september 13:00 tot 16:00 uur: extra activiteiten in het TijdLab (quiz, filmpjes, uitleg over de mini-expo en speciale verrassingen!)
Toegang: gratis, aanmelden is niet nodig.

- Woensdag 21 september 14:00-16:00 uur: lezing van Marcel Reuver “Wereldberoemd in Tilburg”
Inloop vanaf 13:45 uur met koffie en thee
Toegang is gratis, maar wel graag aanmelden via: https://wereldberoemd_in_tilburg.eventbrite.nl

Het TijdLab is een samenwerking tussen De Bibliotheek LocHal en Stadsmuseum Tilburg.