Skip to main content

Agenda

zaterdag 26 okt 2024

Zaterdag en zondag wandelingen

Oorlog, Bevrijding en Herdenking wandeling

Sommigen zien het als een tweede wonder van Peerke Donders dat uitgerekend op zijn geboortedag -27 oktober- Tilburg werd bevrijd. Toeval of niet, wij kunnen ons ruim 75 jaar later nog steeds verWONDERen over de vele oorlogsmonumenten die de stad rijk is.  Oorlogsmonumenten waarvan de meest opvallende enkele jaren geleden werden samengebracht in het Vrijheidspark, gelegen achter Factorium, tussen Bisschop Zwijsenstraat en Koningsplein. 

Een mooie gelegenheid om eens mee te gaan op een route die vanuit deze tuin zal starten en vervolgens langs plekken voert die stuk voor stuk op een andere wijze de relatie leggen met Tilburg en de Tweede Wereldoorlog.  Oorlogsmonumenten die de ene keer prominent in beeld komen en een ander keer bijna verborgen langs de route moeten worden ontdekt. O.a. de Mariakapel, de struikelsteentjes, het verhaal van Helga Deen, Coba Pulskens, de Rauterzegelroof, de aanslag op NSB-er Piet Gerrits passeren de revue.  Stuk voor stuk indrukwekkende herinneringen en bijpassende verhalen uit een periode van bezetting, verzet en bevrijding.

Aanvangstijd 13.00 uur.
De kosten bedragen € 5.00 pp.

U kunt zich aanmelden bij volkering@stadsgidserij.nl  
De wandeling start bij het Vrijheidspark Bisschop Zwijsenstraat

Reserveren

Na het invullen van uw reserveringsaanvraag sturen we u een e-mail waarmee u uw aanvraag kan bevestigen! Als de aanvraag definitief is krijgt u verdere informatie over de wandeling.
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer