Stadsgidserij Tilburg
  • ERVAAR TILBURG MET DE KENNERS

    ERVAAR TILBURG MET DE KENNERS

  • ERVAAR TILBURG MET DE KENNERS

    ERVAAR TILBURG MET DE KENNERS

Op zaterdag 9 en zondag 10 april staat het museumweekend weer voor de deur. Verschillende musea en andere cultureel/historische instellingen dragen hieraan een steentje bij met bijzondere activiteiten. Op de site van Erfgoed Tilburg vindt u het totaaloverzicht.  Zo is in de LocHal een Spoorwegcollectie te bewonderen.

Stadsgidserij Tilburg sluit hierbij aan en zal op zaterdag 9 april twee extra Spoorzonewandelingen (om 11.00u en 14.00u ) verzorgen. Loop mee om te kijken en te luisteren naar verleden, heden en toekomst van dit unieke stukje Tilburg dat volop in ontwikkeling is.

Aanmelden kan via   De kosten bedragen 5 euro p.p.

In de maanden april en mei is in het Tijdlab (LocHal)de bijzondere tentoonstelling Namen en Nummers te bezichtigen. Waarin Joodse stadsgenoten een gezicht krijgen. 

Stadsgidserij Tilburg draagt een steentje bij aan dit project en zal met twee extra wandelingen ‘Oorlog, Bevrijding en Herdenking’ op zoek gaan naar de sporen die de oorlog in onze stad heeft achtergelaten.

De wandelingen vinden plaats op 23 en 30 april en starten om 13.00u in het Tijdlab (LocHal) Aanmelden via   De kosten bedragen 5 euro p.p.  

 

 

 

 

Per 1 augustus jl. ben ik aangetreden als nieuwe voorzitter van Stadsgidserij Tilburg.

Hiermee werd een hiaat gevuld en het bestuur weer compleet gemaakt.

Na een jaar waarin we U door Corona helaas geen ‘rondje Tilburg’ konden aanbieden, trokken we afgelopen maanden onze wandelschoenen gelukkig weer aan. En dat was niet voor niets!
We merkten in september en oktober dat de telefoon roodgloeiend stond, de mailbox overliep en onze agenda’s weer uitpuilden van aanvragen en reserveringen.

Een mooi vervolg op het recordjaar 2019 waarin we bijna 500(!) wandelingen liepen. Het moge duidelijk zijn dat Tilburg ‘booming’ is, er gebeurt natuurlijk ook ontzettend veel in onze mooie stad. Laten we hopen dat we dat ook in 2022 weer aan heel veel mensen van binnen en buiten Tilburg mogen laten zien en horen! Er liggen in ieder geval weer voldoende uitdagingen op ons te wachten. Misschien wel de grootste in het eerste weekend van oktober, wanneer we ons 25 jarig bestaan gaan vieren. En natuurlijk willen we daar zoveel mogelijk Tilburgers van mee laten genieten.

Maar uiteraard hopen we u ook voor die tijd te ontmoeten op één van de vele wandelingen die we in ons aanbod hebben staan!  Want Tilburg leer je pas echt ervaren met de echte kenners!