logo Stadsgidserij
Stadsgidserij Tilburg
  • ERVAAR TILBURG MET DE KENNERS

    ERVAAR TILBURG MET DE KENNERS

  • ERVAAR TILBURG MET DE KENNERS

    ERVAAR TILBURG MET DE KENNERS

In samenwerking met het Stadsmuseum verzorgt de Stadsgidserij op 26 september, 3 oktober en 17 oktober een Spoorzone wandeling in het kader van het project "verhalen rondom het spoor"

Start om 10.30 bij de Wagon.  Einde 12.00 uur.

Inschrijven: ''

Door: Frans Beerens | 15 februari 2020

De Stadsgidserij bestaat zo’n dikke 20 jaar. Met veel enthousiasme doen onze gidsen hun werk: deelnemers aan de wandelingen een beleving meegeven van Tilburg. De afgelopen jaren zijn er toch wel een aantal ontwikkelingen geweest in Tilburg die van invloed waren op het aanbod van wandelingen, hierbij te denken aan de Spoorzone, Piushaven maar ook zeker in de oudere wijken. Onze stadsgidsen staan niet stil, steeds opnieuw wordt de inhoud van de wandelingen opgeschoond en bij gesteld.

 

Vanaf 16 november 2019 heeft de Stadsgidserij de Bevrijdingswandeling op- genomen in het programma  onder de noemer “75 jaar bevrijd”. In 2019 en 2020 viert Noord-Brabant bevrijding. 

De wandeling start bij het Stadsbalkon in de LocHal. Hier vindt de expositie plaats “Stilleven”. Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn levens voor altijd ingrijpend veranderd.